15. syyskuuta 2010

Leikkipuistossa

Tänään aamupäivällä käytiin Tuomaksen kanssa leikkipuistossa. Tuomas tietenkin marssi ensimmäiseksi tämän auton (=titon) luo ja kiipesi ratin taakse. Tuomas on niin poika-poika. Leikkipuistossa oli runsaasti lapsia äitiensä, hoitotätiensä ja isiensä kanssa.

Yhtä äitiä kiinnosti, mitä kieltä puhuin pojalleni, ja siitä kehkeytyikin mielenkiintoinen keskustelu, joka polveili kielistä vähemmistökansallisuuksiin ja lopulta äitiyslomapäivien vertailuun.

Leikkipuisto on sekin siellä isossa Beacon Hill -puistossa. Matkalla näimme mustia variksia, oravia, sorsia, riikinkukkoja, eri rotuisia koiria ja haikaroita.

Puolenpäivän jälkeen nukutin Tuomaksen päiväunille. Hän tahtoo edelleen nukahtaa vaan rattaissa, niinpä mennään ajelulle ja sitten kannan hänet sisälle nukkumaan. Sellaista kätevää, isoa vedenpitävää kuistia kun ei täällä ole.

Tällä kertaa yhdistin nukutusajelun pikku kauppareissuun. Lähin kauppa on pienehkö ruokapuoti Niagara Streetillä. Puoti oli kyllä mukavan oloinen, paikallisia tuotteita ja luomua. Supermarketti on sitten korttelin tai parin verran kauempana eli Thrifty Foods.

Televisiota en ole täällä ollessani ehtinyt katsoa, paitsi sivusilmällä lastenkanavia. Lukemisetkin ovat jääneet vähiin, paitsi että tänään luin Good Housekeeping -lehteä ja mainoksia. Opin muun muassa sen, että kuivausrumpuun kannattaa heittää sekaan myös yksi kuiva pyyhe. Se imee kosteutta, ja pyykkikasa kuivuu näin nopeammin. Puutarhahuonekalut taas kannattaa valella etikalla, niin ei tule hometta, sanoo Heloise palstallaan. On tämä kyllä niin kotiäiteilyä.

Säästä sen verran, että aamulla oli pilvistä ja nyt iltapäivällä sataa. Aika paljon täällä on satanut, ja lämpötilat ovat olleet samanlaisia kuin Helsingissä. Eli tänäänkin aamupäivällä oli 13 astetta kun lähdimme kotoa. Loppuviikoksi ennustetaan sellaista 17 astetta ja sadekuuroja melkein joka päivälle. No, syksyhän tämä on.

Huomenna piti olla ensimmäinen Zumbatunti täällä, mutta ei nyt sitten olekaan, kun Panulla on joku tärkeä työmeno samaan aikaan. Menen sitten tänään ihan tavalliseen aerobikkiin, niin tulee muutakin liikuntaa kuin vaunukävelyä.

1 kommentti:

  1. Voi kun käy kateeksi tuo Kampusvaimon elämä. Palasin juuri Bordeaux'sta. Siellä oli täys kesä vielä, välillä +30 ja välillä +20. Mulla on pari ystävää, kanadanenglantilaisia, Vancouverissa. Tosin yksi niistä taitaa opiskella tällä hetkellä Torontossa.
    Tarja Östermyyrasta

    VastaaPoista