7. syyskuuta 2010

Kanada kutsuu

On kulunut neljä vuotta siitä, kun lähdimme Panun kanssa edellisen kerran asumaan Atlantin taakse. Tuolloin kohteena oli Ithaca New Yorkin osavaltiossa, jonne Panu lähti vierailevaksi tutkijaksi Cornellin yliopistoon. Kirjoitin tuolloin blogia nimeltä Kampusvaimo.

Tänä syksynä olemme lähdössä Victoriaan, joka sijaitsee Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa (eli BC:ssä) Vancouverin saarella. Panulla on paikka vierailevana tutkijana Victorian yliopistossa ja me lähdemme Tuomaksen kanssa mukaan. Tällä kertaa matka kestää hieman alle kolme kuukautta. Haluamme tulla takaisin ennen Tuomaksen kaksivuotispäivää. Yli kaksivuotias kun tarvitsee lentokoneessa oman istumapaikan ja lippukin maksaa jo maltaita.

Veljeni ehdotti, että kirjoittaisin samaan tyyliin blogia myös tältä matkalta ja mieheni setä Tapani suositteli nimeksi Kampusvaimo Kanadassa. Se kuulostaa mielestäni aika loogiselta jatkolta. Eikö vain?


Nyt on syyskuun 7. päivä, ja matkamme alkaa ylihuomenna syyskuun 9. päivänä. Tulemme takaisin marraskuun lopulla. Lentolippujen lisäksi meillä on jo hankittuna kalustettu asunto Victoriassa. Se sijaitsee James Bayn rauhallisella asuntoalueella hyvin lähellä Victorian keskustaa. Merenrantaankaan ei ole pitkä.


Victoriasta vielä sen verran, että kyseessä on BC:n pääkaupunki. Vancouverin saarihan sijaitsee Tyynessämeressä Vancouverin edustalla. Victoriasta on myös suora lauttayhteys USA:n Seattleen, joka sekin on melko lähellä. Kaupunki ei ole mikään pilvenpiirtäjäcity, mutta ei myöskään niin pieni kuin Ithaca. Kaupungissa ja sen välittömässä ympäristössä on yli 300 000 asukasta.


Victorian lempinimi on City of Gardens, joten toivon, että vielä jotain syyskukkia on näkyvillä kun saavumme sinne. Asuntomme lähellä on puisto nimeltä Beacon Hill Park, ehkäpä sieltä kukkia löytyy. Siellä pitäisi olla myös lapsille tarkoitettu kotieläinpiha.


Linkkejä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti