10. syyskuuta 2010

Helsinki-Frankfurt-Calgary-Victoria

Pitkä lentomatka on nyt takana ja olemme Tuomaksen ja Panun kanssa turvallisesti Victorian asunnossamme. Lähdimme torstaina aamulla Helsingistä Frankfurtiin. Siellä vaihdoimme Calgaryn koneeseen ja puoli kahden aikaan yöllä Suomen aikaa olimme Calgaryn lentokentällä.

Pitkä lentomatka meni Tuomakselta oikein hyvin. Suuri apu oli siitä, että lentokoneen istuimissa oli näytöt, joilta saattoi katsella piirrettyjä.

Mietimme kovasti Tuomaksen jaksamista, joten olimme varanneet Calgarystä lentokenttähotellin. Menimme suosiolla nukkumaan, vaikka olisi tietysti pitänyt pinnistellä hereillä. Tuomas heräsi, kun hotellin kelloradio näytti 02:05. Sitten olikin hyvä lähteä lentokentälle uudelleen kuuden aikaan aamulla.

Calgarystä lensimme Victoriaan ja shuttle bussilla lentokentältä tänne kaupungille.

Victoriasta ja asunnostamme sitten enemmän seuraavassa postauksessa.

Mitä opin lentomatkalta Helsinki-FrCalgaryn lentokenttäankfurt-Calgary-Victoria:

- Kaikki (myös Tuomas) voivat ottaa mukaan yhden matkalaukun, ja se voi painaa 23 kiloa.
- Kannattaisi ehkä nukkua koneessa.
- Vaippoja pitäisi varata kaksinkertainen määrä, kun päivä onkin yhtäkiä niin pitkä ja pientä miestä janottaa. Onneksi mukava kanssamatkustajarouva lainasi pari ylimääräistä.
- Calgaryssä ei esitteen mukaan ole oikein mitään nähtävää, paitsi että uusi pilvenpiirtäjä on rakenteilla.
- Calgaryn lentokentällä sinut vastaanottaa joku mummeli, jolla on iso valkoinen cowboyhattu. (=lentokentällä on vapaaehtoistyöntekijöitä.
- Calgaryssä on seitsemän kuukauden talvi ja säätyyppi voi vaihdella äkillisesti. Kaupunki on preerian laidalla, joten siellä on aika kuivaa. Kalliovuoret sijaitsevat lähellä.
- En vieläkään tykkää potkurikoneista, mutta lento Calgarystä Victoriaan meni mallikkaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti